PR en Communicatie

Jouw organisatie doet belangrijk werk voor de samenleving. Je hebt alles aardig voor elkaar maar toch blijft het werven van vrijwilligers een aandachtspunt. Hoe zorg je dat je vrijwilligers ‘vindt en bindt’? Hoe zorg je dat jouw vrijwilligers, ambassadeur voor je organisatie worden. Hoe vertel je de buitenwereld wie je bent en wat je doet? Kortom, hoe zet je jouw organisatie goed op de kaart.

Werving van vrijwilligers

Het werven en behouden van vrijwilligers is een belangrijk onderdeel van de coördinatie van vrijwilligerswerk. Hoe vind je vrijwilligers die zich willen inzetten voor jouw organisatie en hoe zorg je ervoor dat zij hun werk leuk blijven vinden? Dit zijn belangrijke vragen als het gaat om het vinden en binden van vrijwilligers.

PuurPapendrecht

Gebruik het online inwonersplatform PuurPapendrecht.nl om jouw organisatie te presenteren. Maak een organisatiepagina en plaats berichten over jouw activiteiten, kortom laat zien dat je er bent en wat je doet! Puur Papendrecht neemt deze berichten mee in een wekelijkse nieuwsbrief waardoor jouw nieuws onder de aandacht komt van vele Papendrechters. Zet je vrijwilligersvacatures in de rubriek 'Voor Elkaar'. Vraag en aanbod komt hier bij elkaar.

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van je organisatiepagina of heb je een andere vraag? Iedere week op maandag van 15.00 tot 17.00 uur kun je met de Buurtverbinders van Puur Papendrecht in gesprek. In de bibliotheek aan de Veerweg mag je gewoon binnenlopen en staat een kop koffie/thee voor je klaar. Je mag ook een mail sturen naar contact@puurpapendrecht.nl

Profileren kun je leren

Profileren is iets dat veel vrijwilligersorganisaties lastig vinden. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is profileren niet moeilijk. Sterker nog, we doen het de hele dag door. Profileren is:

  • Laten zien wie je bent
  • Laten zien wat je doet
  • Laten zien waar je goed in bent
  • Laten zien wat je drijft, enz.

Op aanvraag organiseert Vrijwilligerspunt Papendrecht de workshop ‘Profileren kun je leren’ in samenwerking met The Happy Volunteer.

mensen