De Proeverij 2021

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september hebben meer dan dertig maatschappelijke organisaties in Papendrecht OPEN HUIS gehouden.  Inwoners van Papendrecht konden kennismaken met deze organisaties, het activiteitenaanbod en vrijwilligerswerk. Met o.a. rondleidingen, demonstraties, activiteiten, prijsvragen en lekkernijen kon men ‘proeven’ van het aanbod.

De vrijdag was broeierig warm maar de medewerkers en vrijwilligers waren al vroeg aan de slag. Best spannend want zouden er wel bezoekers komen! Zouden de slechte weersvoorspellingen geen roet in het eten gooien. Op drie routes, De Cultuur & Natuurroute, De Zorg- & Welzijnsroute en de ‘Leukste Ouder&Kind route was van alles te beleven. En met de bij elkaar verzamelde stickers van de organisaties, konden deelnemers een lekkere Hollandse pannenkoek eten bij Frittella en een ijsje halen bij Gebo Gelato.

In Theater de Willem was een rondleiding achter de schermen met leuke anekdotes uit de kleedkamers en informatie over bijvoorbeeld de Jeugdtheaterschool. In de Bibliotheek AanZet maakte men kans op een gratis jaarabonnement door deel te nemen aan een prijsvraag. In Kinderboerderij Papenhoeve was een speciale kinderrondleiding achter de schermen. De ZAPpers waren als gast aanwezig in de kinderboerderij om bezoekers te informeren over alle voordelen van ZAPpen. Muziekvereniging Excelsior verwelkomde grote en kleine bezoekers met spciale blaasinstrumenten om uit te proberen. Vluchtelingenwerk Papendrecht was met nieuwkomers de keuken in gegaan om bezoekers te trakteren op exotische hapjes. Dit is nog maar een kleine greep uit de activiteiten tijdens de OPEN HUIS Proeverij.

De OPEN HUIS Proeverij was georganiseerd door Vrijwilligerspunt Papendrecht. De deelnemende organisaties hebben zich van hun beste kant laten zien en zijn in gesprek gegaan met belangstellenden over het activiteitenaanbod en vrijwilligerswerk. 

Wil jouw organisatie volgend jaar ook meedoen? Neem contact op met Janny of Judith: T. 078-6154741 of E. vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl
 

Wat levert het op?

•    Gratis promotie 
•    Een budget van 100,- voor programmering of iets lekkers (in 2021)
•    De mogelijkheid je vrijwilligersvacatures te laten zien
•    De mogelijkheid je activiteiten aan een nieuw publiek te laten zien
•    Nieuwe bezoekers = nieuwe vrijwilligers = nieuwe leden/deelnemers

Wat moet je er voor doen?

•    Openstelling van je locatie op vrijdag en/of zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur
•    Ontvangst (met evt. rondleiding) van bezoekers
•    Geef informatie over vrijwilligerswerk en activiteiten, bv. een informatiebrochure of info over vrijwilligersfuncties 
•    Programmering en/of iets lekkers (geen grote of dure activiteiten maar gewoon iets waar je organisatie voor staat, wat je doet en bovenal waar je goed in bent)
•    Organiseer een leuke activiteit of demonstratie

 

mensen