De Proeverij 2021

Vrijdag 10 en zaterdag 11 september 2021

In 2021, aan de start van het seizoen, een feestelijke ‘Open Huis – Proeverij’ waarbij organisaties aan de inwoners van Papendrecht laten zien wat ze doen. Verenigingen en stichtingen presenteren zich door het openstellen van hun locatie. In de traditie van de Proeverij neemt Vrijwilligerspunt Papendrecht de organisatie op zich en stimuleert zij organisaties om zichzelf te laten zien en hiermee tevens nieuwe vrijwilligers te werven voor het waardevolle werk dat ze doen. 

Wandelen, fietsen of …

In verband met corona is er dit jaar geen Proeverij op het Marktplein zoals voorgaande jaren maar in plaats hiervan diverse routes door Papendrecht waarbij de organisaties op deze route hun deuren open zetten. Bij voldoende aanmeldingen van organisaties wil het Vrijwilligerspunt graag 4 a 5 routes aanbieden nl. de Natuur-route, Cultuur-route, Sport-route, Zorg en Welzijnsroute en een Kinderspeurtocht. Op deze manier ontstaan er geen grote groepen mensen tegelijkertijd op dezelfde plaats. We houden het graag veilig en gezond!

Budget voor programmering of traktatie

Aan de start van het nieuwe seizoen je deuren open zetten en laten zien hoe leuk het bij jouw organisatie is! Vertellen welke waardevolle activiteiten je in huis hebt en waaraan vrijwilligers hun steentje kunnen bijdragen. Inwoners van Papendrecht een kijkje achter de schermen laten nemen en ‘proeven’ van je activiteitenaanbod. Vanuit de gemeente wordt een budget beschikbaar gesteld waarmee maatschappelijke organisaties een steuntje in de rug krijgen bij de opstart na alle coronabeperkingen van de afgelopen 1,5 jaar. Meer informatie hierover bij Judith of Janny van Vrijwilligerspunt Papendrecht.

Doe mee, het levert je veel op!

•    Gratis promotie 
•    Een budget van 100,- voor programmering of iets lekkers
•    De mogelijkheid je vrijwilligersvacatures te laten zien
•    De mogelijkheid je activiteiten aan een nieuw publiek te laten zien
•    Nieuwe bezoekers = nieuwe vrijwilligers = nieuwe bezoekers/leden/deelnemers

We vragen aan jou:

•    Openstelling van je locatie op vrijdag en/of zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur
•    Ontvangst (met evt. rondleiding) van bezoekers
•    Geef informatie over vrijwilligerswerk en activiteiten, bv. een informatiebrochure of info over vrijwilligersfuncties 
•    Programmering en/of iets lekkers (geen grote of dure activiteiten maar gewoon iets waar je organisatie voor staat, wat je doet en bovenal waar je goed in bent)
•    Organiseer een leuke activiteit of demonstratie

Doet jouw organisatie mee?

Wil je meer informatie of je organisatie aanmelden voor deelname aan de Proeverij 2021, neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt. Heb je geen eigen locatie maar wil je wel meedoen? Laat het ons weten zodat we samen een gastlocatie kunnen zoeken.

E. vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl, T. 078-6154741. Aanmelden kan t/m 1 augustus 2021.

 

mensen