NLdoet 2021

Uitgesteld naar 28 en 29 mei 2021

Ieder jaar doet Papendrecht mee aan NLdoet. Dit initiatief van het Oranje Fonds is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt in 2021 plaats op 28 en 29 mei. Met NLdoet laten we iedereen op een laagdrempelige manier ervaren hoe leuk het is om je als vrijwilliger in te zetten, ook in Papendrecht.

Meld je klus aan en vraag gelijk een financiële bijdrage!

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen opgelet! NLdoet is de kans om een grote klus te klaren, je organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Jullie kans om echt het verschil te maken. Meld je klus aan en roep vrijwilligers op om te helpen met bijvoorbeeld een schilderklus, groot onderhoud in de speeltuin of de dierenverblijven op te knappen. Betrokken inwoners van Papendrecht maken op die manier kennis met jouw organisatie. De ervaring leert dat NLdoet elk jaar weer nieuwe vrijwilligers oplevert.

Van 16 november 2020 kun je je klus aanmelden op NLdoet.nl. Nog geen klus in gedachten? Kijk op NLdoet.nl voor inspiratie en voorbeelden. 

Geld nodig?

Vanaf 16 november tot 23 april 2021 kun je op NLdoet.nl een financiële bijdrage van maximaal € 350,- aanvragen voor je klus. Voor bijvoorbeeld aanschaf klusmaterialen, eten/ drinken voor de harde werkers of beschermingsmiddelen. Wacht hier niet te lang mee, hoe eerder hoe beter, want op = op!

TIP: Bedenk een corona-proof klus in de buitenlucht!

Met de start van het vaccinatieprogramma kijken we positief naar de doorgang van NLdoet in 2021. We zullen ons nog steeds aan veiligheidsvoorschriften houden maar ook op anderhalve meter afstand zijn veel leuke en veilige activiteiten te bedenken. Denk aan klussen in de buitenlucht of vrijwilligers die videobellen met bewoners in het verzorgingshuis. Veiligheid en gezondheid gaat boven alles. Op www.nldoet.nl staan tips en ideeën om veilig mee te kunnen doen voor zowel klusorganisaties als voor vrijwilligers.

Meedoen als bedrijf

NLdoet biedt jouw bedrijf de mogelijkheid om je maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Hoe leuk is het om met collega's de schouders onder een klus te zetten en hiermee een vrijwilligersorganisatie te helpen en te leren kennen? Je kunt één keer per jaar helpen tijdens NLdoet maar ook afspreken dat je vaker komt helpen wanneer dat nodig is. Je medewerkers hebben hierdoor de gelegenheid om in werktijd iets te doen voor de samenleving en elkaar daarnaast op een heel andere manier te leren kennen. Dat levert alleen maar voordeel op, toch?

Wil je even sparren, brainstormen of heb je een vraag? Mail of bel ons en we helpen je verder. E. vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl T. 078 6154741

Foto's 2021

High Tea BijBosshardt, Educatiestal BIJ de Heerlijkheid, De Spil van Sterk Papendrecht, Odensehuis, Volksuniversteit, Speeltuin de Zonnebloem

 

mensen