Corona en vrijwilligerswerk

In Papendrecht laten we elkaar niet in de steek. Maar wat doen we nog wel en wat kunnen we beter niet meer doen? Sterk Papendrecht vraagt Papendrechters zoveel mogelijk thuis te blijven. Moet u toch de deur uit? Houd dan voldoende afstand, tenminste 1,5 meter! Heeft u behoefte aan een luisterend oor of helpende hand? Bel onze telefonische hulplijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur 078- 615 47 41. 

Wilt u iets doen voor een ander? Wij roepen iedereen op om dat vooral vanuit huis te doen! Maak gebruik van 'elkaar helpen' op PuurPapendrecht om uw hulp aan te bieden. 

Vrijwilligerspunt Papendrecht

Het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht is er met informatie, tips en inspiratie. Hebt of ziet u een mooi initiatief? Wij horen het graag zodat we dit kunnen delen met anderen. Meld het ons via vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl

Landelijke initiatieven

  • Met #Nietalleen worden talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers verbonden. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.
  • Een klein gebaar, het idee is simpel: maak een praatje, breng een kaars langs of bezorg een kerstkaart. De actie is bedoeld om mensen aan te moedigen er voor elkaar te zijn, nu er door de coronacrisis niet zoveel kan. 
  • Wenskaarten Oranje Fonds, gratis twee wenskaarten om iemand aandacht te geven.
  • Rode Kruis hulplijn 070-4455 888, voor kwetsbaren. Voor een luisterend oor, advies of extra hulp omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit?
  • De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO activeert haar Noodhulp Organisatie ten behoeve van de zorg rondom het coronavirus (COVID-19). Vrijwilligers zijn beschikbaar voor inzet bij professionele zorgorganisaties zoals verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en GHOR/GGD.
  • Omapost is een app en website waarmee je heel makkelijk een echt kaartje kunt versturen. Tegen kostprijs.
  • In Rotterdam koppelen ‘Koetjes en Kalfjes’ studenten (kalfjes) aan één oudere (koetje) om het gewoon even over koetjes en kalfjes te hebben.
  • Gewoon mensen die mensen willen helpen. De naam zegt het al, aanbod en vraag komt hier bij elkaar.
  • De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. 
mensen