Ik wil vrijwilliger worden

Er zijn veel soorten vrijwilligerswerk. Twijfel je nog over wat bij jou past? Wil je meer weten over verschillende vormen van vrijwilligerswerk? Hieronder een aantal tips om uit te zoeken welk soort werk bij jou past. Kom je er niet uit? Maak dan een afspraak voor een orientatiegesprek of geef je op voor de workshop 'Oriëntatie op vrijwilligerswerk'. Tijdens deze workshop helpen we je om een keuze te maken. We vertellen je meer over organisaties in Papendrecht die wellicht bij jou passen. Ook besteden we aandacht aan het starten met vrijwilligerswerk en je eerste contact met een (vrijwilligers)organisatie.

Tips:

Je kunt op verschillende manieren op zoek naar vrijwilligerswerk. Vertel het in je familie of vriendenkring. Of vraag anderen naar hun ervaring. De meeste vrijwilligers vertellen graag hoe leuk hun werk is.

  • Wil je weten wat voor soort vrijwilliger jij bent? Doe dan een vrijwilligerstest. Binnen een paar minuten weet je welk vrijwilligerswerk bij jou past.
  • Wil jij na je pensionering beginnen met vrijwilligerswerk, maar heb je geen idee wat bij jou past? Lees meer op Leef je Pensioen
  • Vrijwilligerswerk kan ook vanuit je eigen huis als je niet zo mobiel (meer) bent. Wordt belvrijwilliger voor de Zilverlijn of help met het digitaliseren van archieven op Velehanden.nl
  • Heb je in het bijzonder interesse voor vrijwilligerswerk in de zorg, kijk dan eens op de site van RIVASGemiva, Odensehuis Papendrecht, Hospice de Cirkel, de Zonnebloem enz. naar de mogelijkheden.
  • Kijk regelmatig op PuurPapendrecht voor actuele vacatures.

 

mensen