Erik en Cora Vastenouw: 'Passie voor radio maken'

Cora en Erik Vastenouw, een vrijwilligersechtpaar bij RTV Papendrecht. Beiden hebben een baan in de bouw en besteden daarnaast heel veel tijd aan hun passie; radio maken. Cora is een sociaal dier en opgegroeid in een warm gezin waarin het verenigingsleven een grote rol speelde. Voor Erik geldt hetzelfde. Het verenigingsleven is hem met de paplepel ingegoten en samen hebben ze al heel wat vrijwilligerswerk verzet. Organisatie van de avondvierdaagse, speeltuin de Zonnebloem, en.... nog veel meer! En nu sinds 2010 vol overgave werkzaam bij RTV Papendrecht.

Cora: "Elke dinsdagavond verzorg ik het programma Trots op Papendrecht, waarin ik vrijwilligers uit Papendrecht aan het woord laat om over hun passie te vertellen. Ik geef de gasten van die avond het gevoel bij mij aan de keukentafel te zitten, waardoor er mooie, open en eerlijke gesprekken onstaan. Daarnaast coördiner ik alles wat te maken heeft met opnames die buiten worden gemaakt, ben ik hoofd van de nieuwsredactie, ben ik vrijwilligercoach, organiseren we de samenloop voor hoop voor 15 en 16 mei 2020 en speel ik in theatergroep Masker, waarmee we al veel succesvolle voorstellingen hebben gemaakt".

Erik: "Elke zondagmiddag draai ik muziek op de radio. Heel vaak is dat muziek uit de jaren 80. Vroeger draaide ik vaak muziek op feestjes en tijdens carnaval, en als men erom vraagt doe ik dat nog steeds eigenlijk.Wanneer er sportuitzendingen zijn ben ik daarbij, maar ook toen Sinterklaas werd ingehaald in Papendrecht. Dit was wel een hoogtepunt met duizenden mensen op de been. Maar het meest emotionele hoogtepunt is en blijft de uitzending vanuit een mobiele radiowagen, welke door ons zelf is meegenomen naar Frankrijk, om verslag te doen van de Alpe d'HuZes. Deelnemers lopen, fietsen of wandelen voor het goede doel om geld in te zamelen voor kankeronderdoek". Cora: "Ik zelf heb lopend de Alpe d'huez beklommen en heb in die dagen heel veel mooie en echte mensen leren kennen. Mensen die oprecht geinteresseerd waren, maar ook zeer schrijnende verhalen te vertellen hadden. Van alle emoties die Erik en ik toen meemaakten kon verslag worden gemaakt op de radio. Dit gaf en geeft ons nog steeds heel veel voldoening".

Erik en Cora: "Bij RTV Papendrecht zijn we uiteraard ook op zoek naar vrijwilligers die affiniteit met de media hebben. Wij zoeken mensen voor verslaggeving op straat maar ook voor de nieuwsredactie. Mensen die van taal houden om persbercihten te schrijven en achter het nieuws aan willen gaan".

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met op met cora.vastenouw@rtvpapendrecht.nl

mensen