Voor taalvrijwilligers

Goede beheersing van taal is voor iedereen belangrijk. Daarom zijn er in veel gemeentes organisaties die volwassenen helpen om beter te lezen en schrijven, spreken, rekenen en werken met een computer. Ben jij een taalvrijwilliger op zoek naar tips, trainingen en webinars om deze basisvaardigheden vorm te geven? Lees dan verder!

Stichting Lezen en Schrijven

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met slechts een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? En wil je vrijwilliger worden? Dan is Taalvrijwilliger worden misschien iets voor jou! Doe de taalvrijwilligerscheck op de site van Stichting Lezen en Schrijven.

Stichting Het Begint met Taal

Het trainen van vrijwilligers en coördinatoren zorgt ervoor dat taalcoaching maximaal effect heeft, zo blijkt uit de 10 succesfactoren voor effectieve taalcoaching. Daarom biedt Stichting Het Begint met Taal een gevarieerd trainingsaanbod aan voor zowel vrijwilligers als coördinatoren. Doe er je voordeel mee!

mensen