Bert Lock: 'Vrijwilliger in hart en nieren'

Bert Lock is al 25 jaar vrijwilliger in hart en nieren. Zijn vrijwilligerswerk is niet zomaar onder een noemer te vangen, want wat doet hij eigenlijk niet? Een bevlogen onderwijzer was hij tot aan zijn pensioen, zo’n 3 jaar geleden. Maar om vrijwilligerswerk te doen hoef je niet te wachten tot je met pensioen gaat!

Bij AV Passaat, de atletiekvereniging in Papendrecht, begon Bert als speaker bij atletiekwedstrijden, maar ook bij het Grote Rivieren loopcircuit en bij de Jeugdloop was en is de stem van Bert nog steeds vaak te horen. Ook is Bert elke donderdagochtend bij AV Passaat te vinden bij OPA (OnderhoudsPloeg Accommodatie). Omdat hij zelf van mening is A technisch te zijn, verricht hij daar karweitjes zoals bladblazen, onkruidbestrijding, het tegelen van de discuskooi, de zorg voor veiligheid van de aanloopstroken en is hij (met een knipoog) “sectiechef ganzenstrontruimen”. Dit laatste is een belangrijke taak want bij wedstrijden mag er absoluut niets op de baan liggen. Daarnaast is hij formeel ook nog wedstrijdleider bij deze vereniging.

Wie nu denkt dat Bert hiermee wel een behoorlijk aantal uren in de week gevuld heeft, heeft het goed mis. Toen hij nog onderwijzer was en taalles gaf aan Syrische kinderen is hij later, als vanzelfsprekend, verder gegaan met taallessen aan de ouders van deze kinderen. Via de Volksuniversiteit heeft hij taallessen gegeven en nu ook via Taalpunt Papendrecht.

Ieder jaar leest Bert ook het groot Papendrechts dictee voor. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt uitgezonden door RTV Papendrecht.
Omdat Bert en zijn vrouw veel van reizen houden, wil hij daarom liever niet plaatsnemen in besturen en/of commissies, maar verder is er maar weinig voor nodig om Bert enthousiast te krijgen voor weer een nieuwe klus op vrijwilligersgebied.

Wat levert al dit vrijwilligerswerk hem nu zelf op? Om te beginnen heel veel plezier in alles wat hij doet, maatschappelijk betrokken te zijn, en midden in het leven te kunnen blijven staan. Daarnaast is hij behoorlijk trots op het feit dat er in Papendrecht zoveel vrijwilligers zijn.

Klik op de link voor meer informatie over AV Passaat 

Klik op de link voor meer informatie over Taalpunt Papendrecht

 

mensen