Rein Punselie: 'Zolang ik het kan, blijf ik het doen.'

Rein Punselie is een enthousiaste vrijwilliger bij een viertal organisaties.

Bij de Stichting Gemiva helpt Rein mensen, met een niet aangeboren hersenafwijking, wegwijs te worden op de computer.

Bij Syndion verricht hij huishoudelijke klussen.

Bij Muziekvereniging Excelsior is hij redacteur van het kwartaalblad van de vereniging en beheert hij het archief. Dit jaar bestaat de vereniging 100 jaar en in het kader daarvan heeft Rein een mooie klus achter de rug. Door in 100 jaar notulen, brieven en facturen te spitten heeft hij voldoende materiaal verzameld om een boek te schrijven.Een tentoonstelling over 100 jaar Excelsior is te zien in het museum van stichting Dorpsbehoud Papendrecht.

Bij Museum/Stichting Dorpsbehoud Papendrecht is Rein secretaris en zorgt hij voor het jaarverslag van de jaarlijkse donateursvergadering. Dit museum is gevestigd aan de Veerdam.Veel inwoners van Papendrecht herinneren zich dit pand nog goed als het Politiebureau en daarvoor als de Marechausseekazerne. In het jaar1992 kreeg het gebouw de functie van museum en herbergt o.a een heuse politiecel, een keuken in jaren 50 stijl, het ouden torenuurwerk van de Grote Kerk en niet te vergeten de Lancasterzaal waar zelf een van de motoren van de in 1944 neergestorte Lancaster te bewonderen valt. Een monument voor de omgekomen piloten, een initiatief van de stichting Dorpsbehoud Papendrecht, is te vinden in de Oostpolder.

Rein helpt ook mee in de jaarlijkse boekenstal waar voornamelijk boeken over Papendrecht en omgeving kunnen worden gekocht. Tevens worden muziekoptredens georganiseerd in de muziektent (eigendom van het museum)  aan de Eilandstraat waarbij de opbrengst ten goede komt aan het museum.
De belangrijkste redenen voor Rein om deze verschillende vrijwilligerswerkzaamheden te doen is bezig te zijn, contact met anderen te hebben en na een werkzaam leven ook nog iets om handen te hebben. 

Klik op de link om meer te lezen over vrijwilligerswerk bij stichting Gemiva.

Klik op de link om meer te lezen over vrijwilligerswerk bij Syndion.

Klik op de link om meer te lezen over muziekvereniging Excelsior.

Klik op de link om meer te lezen over stichting Dorpsbehoud Papendrecht.

mensen