Ria Spruit: 'Oplossingen vinden is mijn doel'

Nadat Ria Spruit jarenlang samen met haar man een eigen bedrijf runde, stapte ze in 2014 naar Vrijwilligerspunt Papendrecht om te vragen of er iets  'leuks' voor haar te doen was, zodat ze zich als vrijwilliger nuttig kon maken. Op Kinderboerderij Papenhoeve werden vrijwilligers gezocht en inmiddels is Ria daar helemaal op haar plek en verantwoordelijk voor het horeca gedeelte van de Papenhoeve. Het bijhouden en bestellen van de voorraad, het verkopen van koffie, thee, limonade, tosti’s , ijsjes, poffertjes, het inroosteren van de vrijwilligers, en haar inbreng namens de horeca bij de bestuursvergadering, zijn zomaar wat taken die zij op zich genomen heeft en die haar een goed gevoel geven.

Het inroosteren van vrijwilligers is één van de belangrijkste taken. Het rooster bevat 14 dagdelen. 7 ochtenden van 10.00 tot 13.00 uur en 7 middagen van 13.00 tot 16.30 uur. Vrijwilligers kunnen zich opgeven voor 1 dagdeel (of meer) per week. Het zal duidelijk zijn dat het continuïteit vereist en het werk dus niet vrijblijvend is. Uiteraard wordt wel rekening gehouden met vakanties. Een vrijwilliger die zich voor het horecagedeelte aanmeldt, wordt uiteraard eerst ingewerkt waarna hij/zij de zorg op zich neemt voor de verkoop van koffie, thee, limonade e.d. Ook wordt de horecaruimte verhuurd voor kinderfeestjes, kunnen er poffertjes worden gegeten en kunnen de feestgangers eventueel een rondleiding op de kinderboerderij krijgen. Alles is goed geregeld en georganiseerd zodat de vrijwilliger na de inwerkingperiode zelfstandig moet kunnen werken. Ria is door haar ervaring als zelfstandige zeer commercieel ingesteld en haar grootste doel is daarom: 'Oplossingen vinden'. De subsidiepot raakt leeg, dus probeert zij zoveel mogelijk oplossingen te vinden om de omzet te verhogen. Daarnaast wordt er druk gezocht naar sponsoren zodat ook in de toekomst de Papenhoeve kan blijven bestaan. 

Het verzorgen van de dieren wordt door DrechtwerkGroen en stagiaires van verschillende opleidingen gedaan. Er is altijd veel te doen rond de verzorging van de dieren en het schoonhouden van de hokken. Ook komt de dierenarts regelmatig langs. De Papenhoeve heeft veel verschillende dieren in huis waaronder alpaca’s, schapen, geiten, varkens, konijnen, kippen, eenden, cavia’s, pony’s en een pauw. Ook is er een speeltuin waar ouders met kleine kinderen graag komen. Speeltoestellen worden jaarlijks gekeurd op veiligheid en elke maand door de medewerkers gecontroleerd. Terwijl de kinderen spelen, genieten de ouders van een kop koffie of thee en is het daarmee heerlijk toeven in de Papenhoeve.

De Papenhoeve heeft nieuwe horecavrijwilligers nodig. Dus, heb je tijd en spreekt bovenstaand verhaal je aan neem dan contact op via horeca@kinderboerderijpapenhoeve.nl

mensen