Wim Schut: 'Een leven lang vrijwilligerswerk'

Een hele reeks organisaties diende Wim Schut als vrijwilliger. Nu is hij vrijwilliger voor het Vrijwilligerspunt zelf.

'Ik was net zestien toen ik in het bestuur kwam van wandelsport vereniging Nooit Gedacht in Oud Alblas’, gaat Wim terug naar het begin. Een hele reeks organisaties en evenementen volgt. Van het jeugdbestuur van vv Papendrecht, mede-organisator van de avondvierdaagse en het Wielercomité. Verder natuurlijk de brandweer. Wim: ‘Naast mijn werk bij de Rabobank was ik 25 jaar vrijwilliger en onder meer betrokken bij de brandweervereniging, het verenigingsblad, een optocht met historische brandweervoertuigen en de jaarlijks Internationale Brandweer verzamelaarsbeurs.

'In 2011 stopte ik met werken en pakte ik mijn oude hobby fotograferen weer op. Op mijn website PapendrechtFoto.nl heb ik in acht series geprobeerd alle kunst van Papendrecht in beeld te brengen. De series portretten van bekende en minder bekende Papendrechters zijn inmiddels een begrip. Bijna twee jaar lang waren ze ook op de Meent te zien.

Ik had haar lang niet gezien toen ik bij Judith van het Vrijwilligerspunt informeerde naar een vrijwilligersfunctie in de Spil. Het werd een hartelijk weerzien waarbij ze mij vroeg of ik dan niet incidenteel foto’s wilde maken van vrijwilligers of activiteiten waar vrijwilligers bij betrokken zijn. Ik heb hier goed over nagedacht omdat ik niet onder druk foto’s kan en wil maken. Bovendien moeten de opdrachten zodanig zijn dat ik beroepsfotografen, waar ik een goed contact mee heb, geen werk afneem. We maakten goede afspraken en ik hoop dit nog een hele tijd voort te zetten.’

mensen